Niezależnie od tego, czy jesteś początkującym czy ekspertem, nauka rysowania tortu jest zabawą. W końcu dekorowanie tortów jest popularnym sposobem na świętowanie specjalnych okazji. Możesz nawet wykorzystać ten proces do tworzenia dekoracji dla swojego domu.
Poznaj podstawy
Posiadanie słodkiego przysmaku to świetny sposób na uczczenie każdej okazji. A nauka rysowania tortu może być zabawnym i edukacyjnym hobby. Rysowanie tortów może pomóc Ci poprawić umiejętności rysowania, koordynację ręka-oko i kreatywne myślenie. A dzięki kilku prostym urządzeniom, możesz szybko i łatwo nauczyć się podstaw rysowania tortu.
Pierwszym krokiem w rysowaniu tortu jest naszkicowanie podstawowego kształtu. Możesz narysować walec, albo zrobić z niego kilka warstw. Kiedy masz już podstawowy kształt, możesz zacząć dodawać szczegóły. Kolejnym krokiem w rysowaniu tortu jest dodanie więcej kolorów. Możesz pokolorować tort na beżowo, brązowo, żółto lub czerwono.
Po dodaniu koloru, musisz dodać lukier do dolnej krawędzi tortu. Doda to zainteresowania i sprawi, że będzie on wyglądał bardziej trójwymiarowo.
Jeśli jesteś początkujący w rysowaniu tortu, możesz chcieć użyć obrazu referencyjnego. Możesz użyć rysunku tortu, masy cukrowej lub kostki cukru jako przewodnika. Możesz również użyć linii falistej, aby przedstawić krem na torcie, knot świecy i płomień.
Możesz dodać małą postać na szczycie tortu. Możesz na przykład narysować szypułkę na wiśni lub falistą linię, aby przedstawić płomień świecy. Możesz dodać dowolny rodzaj dekoracji. Do tego kroku możesz użyć ołówka lub długopisu. Być może będziesz musiał wymazać niektóre linie ołówka lub poczekać, aż tusz z pióra wyschnie.
Następnie będziesz chciał dodać ludzką postać. Możesz narysować linię uśmiechu, lub możesz ją pogrubić, aby wyglądała jak lód. Możesz również dodać trochę koloru, jak pomarańczowa kredka. Możesz dodać paski lub świeczkę na szczycie tortu.
Po zakończeniu rysowania tortu, możesz dodać do niego słodycze. Możesz również dodać ładną lamówkę i kwiaty.
Jeśli jesteś początkujący, najlepiej używać tego samego zestawu co instruktor. Ważne jest też, aby być cierpliwym. Zbyt szybkie wymazywanie linii ołówka może spowodować rozmazanie tuszu.
Dodaj linię uśmiechu
Dodanie linii uśmiechu do swojego tortu może być tak proste, jak wybranie odpowiedniej pomady i pozwolenie, by lukier zrobił resztę. Linia uśmiechu to jeden z najprostszych sposobów na dodanie elementu zabawy do deseru. Linia uśmiechu to doskonały sposób, aby zaangażować dzieci w proces pieczenia. Możesz użyć pomady w rolkach, aby stworzyć kilka dodatkowych postaci, lub możesz wydać pieniądze na jakąś wymyślną pomadę. Najlepsze jest to, że proces ten jest szybki i bezbolesny. Możesz nawet użyć noża do palet, aby rozprowadzić pomadę na swoim cieście. Jeśli lubisz piec, możesz spróbować swoich sił w rzeźbieniu pomady, aby uzyskać bardziej unikalny wygląd.
Najlepszym sposobem jest ułożenie pomady w następującej kolejności: ciasto, lukier, pomada. Możesz również użyć noża do palet, aby rozprowadzić cienką warstwę żółtego kremu maślanego. To będzie podstawa dla reszty tortu.
Dodaj wiśnię
Dodanie wiśni do tortu to zabawny sposób na dodanie nutki owoców do deseru. Jeśli używasz świeżych wiśni, ważne jest, aby pokroić je na małe kawałki. Zapobiegnie to opadaniu ich na dno ciasta podczas pieczenia. Jeśli jednak użyjemy wiśni z puszki, dodatkowa wilgoć z wiśni spowoduje rozwodnienie ciasta.
Jeśli używasz świeżych wiśni, musisz je najpierw wydrylować. Do usunięcia pestek możesz użyć drylownicy, możesz też zastosować inne metody.
Następnym krokiem jest wmieszanie wiśni do ciasta. Upewnij się, że wiśnie są pokrojone na małe kawałki, ponieważ dzięki temu ciasto będzie przyjemniejsze do jedzenia. Jeśli używasz wiśni z pestkami, upewnij się, że wciskasz je do ciasta w okrągłym wzorze.
Do mieszania ciasta użyj ręcznego miksera z dużą miską. Ciasto powinno być ubijane przez około 30 sekund. Gdy mąka jest całkowicie wymieszana, dodaj wiśniowy kirsch.
Po upieczeniu ciasta, dodaj warstwę lukru maślanego na wierzchu ciasta. Jeśli chcesz, możesz dodać do lukru warstwę soku wiśniowego lub ekstraktu migdałowego.
Możesz również dodać trochę cukru pudru do lukru, aby go zagęścić. Możesz też dodać odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Możesz również posypać ciasto prażonymi migdałami lub polać je morelową glazurą.
Możesz również dodać do ciasta wiórki czekoladowe. Aby uzyskać czekoladowy tort wiśniowy, musisz użyć 3/4 szklanki wiórków z półsłodkiej czekolady. Możesz również dodać trochę skórki cytrynowej do ciasta, aby uzyskać cytrusowy smak.
Przechowując resztki, możesz przechowywać ciasto w szczelnym pojemniku w lodówce do dwóch dni. Ciasto można również zamrozić na okres do trzech miesięcy.
Po upieczeniu ciasta należy je ostudzić i zawinąć szczelnie w folię i folię plastikową, aby zapobiec jego zawilgoceniu. Jeśli zostanie pozostawione na zbyt długo, ciasto się zepsuje.
Podobne tematy